Rekry

Tule meille töihin

Avoin hakemus

Hae meille töihin

Täytä avoin hakemus

Uratarinoita

Kimmo Sarvikas
Kimmo Sarvikas
Kuorma-auton kuljettaja

“Tulin  Silvastille yrityskaupan myötä jo vuonna 2002. Aluksi kalusto ja kärryt olivat pienempiä, sittemmin kalusto on uudistunut. Olen ajanut kaikenlaista erikoiskuljetusta, viimeisen vuoden ajan lähinnä adapteria (yhdistelmärekka tuulivoimalan tornilohkoille). 

Kuljetukset tehdään öisin, joten vuorokausirytmi luo omat haasteensa, samoin vaativat olosuhteet kuten pimeät liukkaat talviset tiet. Toisaalta on mukavaa kun voi tehdä työt hyvillä välineillä ja näkee vähän maailmaa. Pääsinpä eräällä keikalla televisioonkin Ammattina sankari -ohjelmaan!”

Vinkki työnhakijalle: Ala vaatii kokeilunhalua, nöyryyttä, halua oppia ja runsaasti raskaan kaluston ajokokemusta. Pitää olla valmis olemaan toisinaan pitkiäkin aikoja poissa kotoa. 


Jari Sihvonen
Kalustopäällikkö, päävastuuna kaluston kunnossapito

“Aloitin 2011 ajojärjestelijänä. Siitä siirryin kuljetuspäällikön tehtävään, sitten tie vei port manageriksi Norjaan ensimmäisiin tuulivoimaprojekteihin. Viimeisen reissun jälkeen sain palaverissa kuulla, että johto oli ehdottanut minua kalustopäälliköksi, ja tässä ollaan.

Parasta on se että voi haastaa itseään ja harjoittaa ongelmanratkaisukykyään monipuolisesti. Onnistumisten näkeminen innostaa, vaikkapa silloin kun tuulivoimapuisto valmistui jossain Norjan tuntureilla ja näki oman työnsä jäljen konkreettisesti edessään.”

Vinkki työnhakijalle: “Jos ala kiinnostaa, tutustu rohkeasti hommiin ja hyppää mukaan!”


Timo Moilanen
Timo Moilanen
Projektipäällikkö

“Tulin töihin rekkakuskiksi kesällä 2012. Juhannuksena lähdin ensimmäiselle keikalle Villen kanssa Ruotsiin. 2017 oma elämäntilanne muuttui, ja tiedustelin mahdollisuutta toisenlaisiin tehtäviin. Sainkin pian tiedon että minulle suunniteltiin työnjohtajan roolia, ja saman vuoden kesällä aloitin siinä tehtävässä. Työnjohtajana jatkoin kevääseen 2020 asti, jolloin roolini vaihtui projektipäälliköksi.

Työaikani on omissa käsissäni. Pääsen työssäni haastamaan ja kehittämään itseäni koko ajan eteenpäin. Silvastilla ei ole jyrkkää hierarkiaa, vaan voin aina soittaa kenelle tahansa jos on kysyttävää tai haluan konsultoida muita.“ 

Vinkki työnhakijalle: “Motivaatio ja halu oppia on tärkeää, samoin kiinnostus kalustoon ja sen ylläpitoon. Työ on vaativaa, vastuullista ja rankkaa, mutta erityisen palkitsevaa.”


Heino Kristensen
Heino Kristensen 
Projektipäällikkö, Tanska

“Tulin Silvastille Nørager-yrityskaupan myötä 2017. Olin jo Nøragerilla tehnyt pitkän uran kuljetushommista ajojärjestelijän kautta projektipäälliköksi. Silvastin leivissä siirryin Capacity Planning Specialistiksi ja nyttemmin olen taas projektipäällikön roolissa.

Projektipäällikön työ on ongelmien ratkomista. Tuntuu aina hienolta löytää niihin ratkaisut ja viedä projekti onnistuneesti maaliin. Se on vähän kuin aitajuoksua: tasaisin väliajoin tulee ylitettäviä esteitä.

Vinkki työnhakijalle: Kenenkään ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan. Jos jokin asia askarruttaa, kannattaa kysyä niiltä, ketkä ovat toimineet alalla pidempään.


Kari Peräaho
Kari Peräaho
Kuorma-auton kuljettaja

“Aloitin 2017 tuulivoimatyömaalla perehtymällä lastaukseen ja ajamiseen. Pikku hiljaa siirryin ajamaan napoja ja siipiä, ja tällä hetkellä ajan ”puikkokärryä” eli kuljetan tornilohkoja. 

Valmistelu, lastaaminen ym.vievät paljon aikaa ja vaativat paljon. Ajomatkat ovat usein lyhyempiä kuin muissa ajohommissa. Kahta samanlaista päivää ei tässä työssä ole. Vaikka kotoa ollaan pitkiä aikoja, ovat pitkät vapaatkin positiivinen asia. Olen ajanut niin kauan, etten enää edes osaisi tehdä muuta.”

Vinkki työnhakijalle: Työ sisältää paljon matkustamista ja kotoa ollaan paljon pois. On siis äärimmäisen tärkeää, että elämän toinen puoli – kotiasiat – ovat kunnossa ja tasapainossa. Nicolai Krathus
Nicolai Krathus
Capacity Planner, Tanska

“Aloitin Silvastilla huolitsijakoulutukseen liittyvänä työharjoittelijana kesällä 2018. Valmistuin syksyllä 2020, ja suunnittelen nyt Norjan ja Ruotsin projekteja ja hoidan Tanskan sisäisten kuljetusten järjestelyitä.

Työhön kuuluu päivittäin projektien seurannan etenemistä, puheluita, palavereja ja toiminnanohjausjärjestelmän tietojen ylläpitoa. Nopeaa päätöksentekokykyä vaaditaan: yhtenä hetkenä kaikki vaikuttaa olevan hallinnassa, ja viiden minuutin päästä onkin tehtävä isoja muutoksia. On pysyttävä koko ajan valppaana.”

Vinkki työnhakijalle: Ala vaatii itseluottamusta, itsenäisyyttä ja oma-aloitteisuutta. Parhaiten alkuun pääsee opettelemalla tekemään asioita itse ja ottamalla rohkeasti työtehtäviä hoidettavakseen.


Mikael Schmidt
Mikael Schmidt
Toimitusjohtaja, Silvasti Transport A/S, Tanska

“90-luvulla aloitin kuljettajana, mutta työtapaturma pakotti uudelleenkoulutukseen. Päädyin tilintarkastajaksi ja sitten laskentajohtajaksi Nøragerille, jonka SIlvasti osti 2017. Siirryin siinä vaiheessa Tanskan yhtiöiden toimitusjohtajaksi.

Päivittäiset haasteet ovat yhdistelmä rahavirtojen hallintaa, yhtiöiden talousasioiden hoitamista, budjetointia, budjettien seuraamista ja Tanskan yhtiön 70 työntekijän esimiehenä toimimista. Tykkään työn kaikista osa-alueista, sillä työ on haastavaa ja vaihtelevaa. Joillekin asioille olisi mukava löytää lisää aikaa, esimerkiksi työmailla vierailemiseen.”

Vinkki työnhakijalle: On hyvä pitää mielessä että erikoiskuljetukset ovat täysin erilaista kuin muu rahdin kuljettaminen. Tarvitaan avointa mieltä, sillä lähes kaikki toimintatavat poikkeavat normaalien kuljetusten maailmasta. Mutta kun alalle sopeutuu, haastavampaa ja jännittävämpää liiketoimintaympäristöä on vaikea löytää.