Valitse erikoiskuljetuksiisi Pohjolan ykkönen

Olemme erikois- ja raskaskuljetuksiin sekä projektilogistiikkaan erikoistunut suomalainen perheyritys. Pohjoisten olojen erityisosaajana olemme saavuttaneet alallamme kärkipaikan Pohjolassa, ja toimintamme ulottuu koko Eurooppaan ja Venäjälle.

Meiltä saat aina henkilökohtaista palvelua, ja olemme joustava kumppani kaikkein vaativimpiinkin kuljetustarpeisiisi. Suunnittelemme ja toteutamme erikois- ja raskaskuljetukset yksittäisistä siirroista aina vaativimpiin kokonaisprojekteihin asti, avaimet käteen -periaatteella. Oma kuljetuskalustomme soveltuu niin pienille kuin isommillekin erikoiskuljetuksille.

Lue lisää palveluistamme 

Pyydä tarjous

 

TUTUSTU YLEISESITTEESEEMME TÄSTÄ!

TUTUSTU TUULIVOIMAESITTEESEEMME TÄSTÄ!

 

HSE

Turvallisuus on toimintamme perusta

Esimerkillinen työterveys-, työturvallisuus- ja ympäristöpolitiikka (HSE) ja sen jatkuva kehittäminen on lähtökohta kaikelle toiminnallemme. Teemme projektimme korkeimpien turvallisuus- ja laatustandardien mukaisesti.

Periaatteenamme on luoda turvallinen työympäristö kaikilla työskentelypaikoillamme. Ensisijainen tavoitteemme on nollatoleranssi vahingoille, jotka kohdistuvat ihmisiin, materiaaleihin tai ympäristöön. Paras voimavara laadun ja turvallisuuden varmistamisessa on osaava ja kokenut henkilöstömme.

Palveluidemme käyttäjänä tai toimeksiantomme alaisena toimiessasi voit olla varma, että noudatamme kaikkia voimassa olevia säädöksiä.

HSE-politiikkamme:
  1. Noudatamme toimintaamme soveltuvia lakeja ja asetuksia, viranomaisohjeita ja -määräyksiä.
  2. Edistämme työterveyttä, työhyvinvointia ja työturvallisuutta kaikessa toiminnassamme.
  3. Yhtiön johto ja koko henkilöstö sitoutuu tapaturmien ja vammojen ehkäisemiseen.
  4. Työntekijöiden tulee aktiivisesti ennaltaehkäistä turvallisuus- ja työterveysriskejä työympäristössään.
  5. Kannustamme henkilöstöämme lisäämään tietojaan ja ottamaan vastuuta turvallisuus- ja työterveysasioissa päivittäisessä työssään.
  6. Huolehdimme henkilöstömme työhyvinvoinnista, työkyvyn ylläpidosta ja sen edistämisestä panostamalla työterveyshuoltoon ja työyhteisön toimivuuteen.
  7. Tutkimme ja raportoimme onnettomuudet ja vaaratilanteet.
  8. Pyrimme minimoimaan hiilijalanjälkemme tuotantoketjun jokaisessa vaiheessa.

Historia

Juuret 1970-luvulla

1970-luvun alussa alkoi uusi tarina Suomen erikoiskuljetusten historiassa. Betonitehdas Keski-Suomen Betoni Uuraisten Kangashäkissä tuotti ylisuuria betonipalkkeja, jotka oli saatava toimitetuksi tilaajille. Saman kylän poika Jukka Silvasti päätti tarttua haasteeseen. Yrityksensä ja kalustonsa tunnusväreiksi Jukka valitsi liikennemerkkien näkyvät keltaisen ja punaisen.

Toiminta laajeni ja projektit kasvoivat. 1970-luvun lopulla Neuvostoliiton puoleisessa Karjalassa perustettu Kostamuksen rautamalmikaivos oli valtava piristysruiske suomalaisillekin urakoitsijoille. 1980-luvulla ratakiskojen kuljettamisesta Kostamuksen rautatielle muodostui Jukka Silvasti Ky:lle varsin kannattavaa toimintaa.

Samoihin aikoihin Silvastista tuli Valmetin Rautpohjan paperikonetehtaan luottokumppani. Jukan johdolla kuljetettiin useita paperikoneiden ylisuuria teloja ja runkorakenteita Rautpohjasta ulkomaille asti.

Vuonna 1989, Jukka Silvasti Ky:n kasvettua yhdeksi Suomen suurimmista erikoiskuljetusliikkeistä, Jukka myi yrityksen John Nurminen Oy:lle. Jukka jatkoi yrityksen toimitusjohtajana vuoteen 2000 asti.

Kuljetusalalla laadun takeeksi muodostunut nimi Silvasti keltaisine ja punaisine tunnusväreineen palasi maanteille vuonna 2002. Jukan poika Ville käynnisti tuolloin Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:n ostamalla alavutelaisen kuljetusyrityksen, joka kuljetti pääasiassa murskausasemia ja maansiirtokoneita eri puolille Suomea. Yhtiön toiminta alkoi kahden auton, muutaman lavetin ja kahden kuljettajan voimin. Ville teki kaikkea johtotehtävistä ajojärjestelyyn ja istui myös ratin takana, hänen vaimonsa Hannan hoitaessa taloushallintoa ja pyörittäessä toimistoa.

Vähitellen kuljetukset alkoivat painottua kotimaan konepajateollisuuteen. Kalustoa ja henkilökuntaa lisättiin jatkuvasti vastaamaan asiakaskunnan tarpeisiin ja yhä vaativampiin kuljetushaasteisiin. Vuonna 2007 kuljetettiin ensimmäiset tuulivoimaloiden osat Suomessa. 2010-luvulle tultaessa niistä on kehittynyt Silvastille merkittävä liiketoiminnan osa.

2010-luvun taitteessa Silvasti vahvisti kansainvälistä jalansijaansa avaamalla toimipisteet Ruotsissa ja Saksassa.

Vuonna 2015 kahden Silvasti-sukupolven muodostama ympyrä sulkeutui, kun Ville osti Jukan 1980-luvulla myymän erikoiskuljetusliiketoiminnan takaisin Nurminen-konsernilta. Tämän myötä toiminta ja resurssit lähes tuplaantuivat.

Vuoden 2017 lopulla Silvasti osti Tanskalaisen kilpailijansa Frank Nørager & Co. A/S:n, jonka myötä yhtiön liikevaihto nousi lähes 50 milj.euroon ja henkilöstö määrä 180 henkeen.

Kaupan myötä Silvastista tuli erikoiskuljetusalan merkittävin tekijä Pohjois-Euroopassa. Matka jatkuu.